15 mars 2019
19:30

IBK Älvstranden

Division 3 Avgjord. Daik vs. Älvstranden

Fredag kväll. Fredagkvällar mellan oktober och april i Munkedal innebär oftast innebandy i Munkedals Sporthall, så även denna fredagskväll. Denna fredag var det Dingles Damlag som tog emot IBK Älvstrande i en seriefinal som skulle avgöra seriesegrare, då dessa två lag utmärkt sig under säsongen med bara en förlust vardera inför kvällens drabbning. Hemmalagets förlust kom hemma mot Hindås och bortalagets kom just mot Dingle på deras hemmaplan. En match som var upplagd för dramatik och spänning med andra ord.

Period 1
Hemmalaget får en drömstart på matchen då man redan i andra bytet gör 1-0, 55 sekunder in genom Malin J, på pass från Mia. Målet gav ju mycket energi till Daik och man fortsatte trumma på. Bortalaget backade hem och fick jobba på spelvändingar inledningsvis och gör detta bra, trots det så tar det bara drygt tre minuter innan 2-0 är ett faktum. Hemmalaget får ett frislag framför bortalagetsmål och Emelie Borggren lägger upp bollen o klipper till med ett handledsskott som går "ribba in" (?).. och hennes första mål i Damlaget. Efter målet så känns det som vi blir lite väl offensiva och nu vill vi bara framåt, detta skapar massor av utrymme för bortalaget som kontrar och jobbar sej in i matchen mer och mer och hittar många fina kombinationer i anfallszon där Hemmalaget får jobbar stenhårt i defensiven. Vilket man också gör genom tuftt försvar och en storspelande Cissi i målet. Spelet böljar fram och tillbaka och hemmalaget trycks hemmåt mer o mer ju längre Perioden lider. Uppspelen slarvar vi med och ger Älvstranden farliga spelvändingar. med bara dryga minuten kvar så drabbas vi av en utvisning och får avsluta perioden i BP, men i ledning med 2-0.

Period 2.
Inleder perideni numerärt underläge men lyckas "döda" detta , men bara dryga minuten efter vi blivit fulltaliga kan Älvstranden reducera till 2-1 i en grötig situation framför vårat mål utan chans för cissi att reagera. Detta ger Energi åt bortalaget som fortsätter att pumpa på och skapar stundtals massivt tryck mot Cissi i målet. Vi hamnar lite på hälarna och tittar för mycet boll stundtals och det resulterar att bortalaget kvittar efter dryga sex minuters spel.
Jaja.. det är långt kvar på matchen och gott om tid att göra fler mål och ändå ha chansen. bara dryga 20 sekunder efter kvitteringen får vi chansen i powerplay och i ett poweplay där vi inte riktigt får i gång bollen lyckas vi ändå trycka in bollen till 3-2. Återigen är det Malin J som gör målet och Mia som assisterar. Drygt två minuter efter vårat ledningmål så är det bortalaget som får chansen i powerplay och även Älvstranden utnyttjar sitt numerära överläge och kvitterar.
Bortalaget tar initiativet i resterande av perioden och skapar mest chanser, vi har väldigt svårt att hitta vårat spel och det blir mes "sparka o spring" spel där vi inte hittar rätt i våra uppspel.
Tröttheten börjar visa sina spår och vi "orkar" inte riktigt ta det där extra steget som kan behövas och då med dryga minuten kvar så kommer målet "som på posten" (inte PostNord) och Älvstranden tar ledningen med 3-4.

Period 3
Vi ändar om lite i laget och hoppas att det skall ge effekt i tredje perioden.
Efter pausvilan kommer vi ut med ny energi och jobbar oss in i matchen mer o mer, vi kämpar, sliter och river för att nå en kvittering samtidigt som Älvstranden vänder spelet och skapar fantastiska lägen, där Cissi i målet spelar med en otrolig pondus och håller oss kvar i matchen nästan på egen hand i bland. Drygt åtta minuter in så kommer så äntligen kvitteringen. Malin J vinner bollen vid sargen och trampar in och hänger upp bollen i första krysset och kvitteringen och Hattricket är ett faktum.
Sexoch en halv minut kvar så får bortalaget en ny chans i Powerplay och den tar de vara på och med dyga fem minuter kvar på matchen så gör dom 4-5. Daik tar T-O, men tyvärr känns det som vi inte riktigt orkar jaga ikapp och Älvstranden kan med tre minuter kvar avgöra matchen när de gör 4-6.

Analys.
Hemmalaget sakande inför denna match hela 4 ordinarie spelare vilket givetvis inte var ngt som förbättrade oddsen, men laget i sig gick in med inställningen att allt att vinna och inget att förlora. Vi krigar och ger oss verkligen chansen att vinna serien, men tyvärr fanns inte riktigt orken där idag.
Vi ger Älvstranden en kamp hela vägen in i kaklet om seriesegern och gratulerar dom till seriesegern, vilket de är värda om man ser över hela säsongen.

Vem kunde tro att vi skulle vara med o slåss om seriesegern denna säsong med den tunna trupp som vi haft. Att vi haft ett grymt samarbete med Juniorlaget har varit en starkt bidragande till att vi lyckats så bra som vi gjort, och de juniorerna som fått chansen har verkligen visat framfötterna och utvecklats. Linnea Andersson, Jennifer Berntsson, Emelie Borggren, Isabell Potrus, Julia Olofsson och Olivia Engdahl, Gyrmt jobbat och tack.

Matchens lirare röstades av spelarna fram:
Malin Johansson - Gör sin klart bästa match denna säsong, och har hittat sin roll de senaste två matcherna. Jobbig att möta för motståndarbackarn då hon är där och river o sliter vid sargerna och gillar att ta kampen framför motståndar målet. Stor grattis

Vill även lyfta:
Cecilia Karlsson - Vilken pondus i målet. Spelar "stort" och tryggt och gör räddningar i Världsklass. Speciellt en situaion där hon gör en trippel/quadrupperäddning och får undertecknad att få totalt Fnatt på bänken. Gör så att chansen finns kvar att vinna i hela matchen med sitt målvaktsspel. Även motståndarna var imponerande och berömde Cissi i målet.

Backarna - Vår fyra backar för dagen gör ett riktigt hästjobb, varav både Emelie och Carina var förkylda, Julia och Issa som är löpstarka och snabba i hemjobbet. Ett grymt jobb i en match där de inte fick mycket lugn och ro.

Nu laddar vi om då vi fortfarande har en match kvar denna säsongen.
Det är Partille bort kommande lördag så nu ser vi till att avlsuta säsongen snyggt..